top of page
  • Yazarın fotoğrafıİnfo Taksim Foto

Hollanda için Türkiye'de ikamet edenler için uzun süreli vize (MVV) başvurusu

Hollanda'da 90 günden daha uzun süre kalmak istiyorsanız, oturma iznine ihtiyacınız olabilir. Çoğu durumda, Hollanda'ya seyahat etmeden önce uzun süreli vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Bu vizeye geçici kalış izni (MVV) de denir.


Türkiye'de, bu vize için Ankara'daki Hollanda büyükelçiliğinden veya İstanbul'daki başkonsolosluktan başvurabilirsiniz.

MVV ve/veya oturma iznine ihtiyacım var mı?

MVV ve / veya oturma iznine ihtiyacınız olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu, uyruğunuz ve kalış amacınız gibi şeylere bağlıdır.


Oturma izni ve MVV başvurusu

Oturma izni ve MVV için 2 şekilde başvurabilirsiniz:

  • Hollanda'daki bir ev sahibi aracılığıyla (işveren, aile üyesi veya eğitim kurumu gibi)

  • Hollanda büyükelçiliği veya başkonsolosluğunda şahsen

Hollanda'da bir ev sahibiniz varsa, çoğu durumda ev sahibinizin başvuruyu Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Servisi'ne (IND) göndermesi gerekecektir.

İlk önce vatandaşlık entegrasyon sınavına girmeniz gerekip gerekmediğini kontrol edin.


Durumunuz nedir?

Hollanda'daki bir ev sahibi aracılığıyla başvuru

Kalış amacınıza bağlı olarak ev sahibinizin başvuruyu Hollanda'da göndermesi gerekebilir. Bu, konaklamanızın amacı aşağıdaki durumlarda geçerlidir:

  • okumak

  • işe yerleştirme

  • Hollanda'da yaşayan biriyle birlikte yaşamak veya evlenmek

  • aile birleşimi

Bu gibi durumlarda ev sahibiniz bir eğitim kurumu, işvereniniz, bir aile üyeniz veya eşiniz veya eşiniz olacaktır.

Ev sahibiniz Hollanda'da nasıl başvuruyor?

Ev sahibiniz başvuruyu doğrudan IND'ye gönderebilir. Bunu nasıl yapmaları gerektiği, örneğin iş veya eğitim için neden oturma iznine ve / veya MVV'ye ihtiyacınız olduğuna bağlıdır. IND web sitesinde, barındırıcınızın sağlaması gereken belgelerin bir listesi bulunur. Ayrıca, ev sahibinizin oturma izniniz için nasıl başvurabileceğini de açıklar. Bu konuda herhangi bir sorunuz varsa, IND ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru onaylandıktan sonra ne yapmam gerekiyor?

Kalış amacınıza bağlı olarak ev sahibinizin başvuruyu Hollanda'da göndermesi gerekebilir. Bu, konaklamanızın amacı aşağıdaki durumlarda geçerlidir:

  • okumak

  • işe yerleştirme

  • Hollanda'da yaşayan biriyle birlikte yaşamak veya evlenmek

  • aile birleşimi

Bu gibi durumlarda ev sahibiniz bir eğitim kurumu, işvereniniz, bir aile üyeniz veya eşiniz veya eşiniz olacaktır.

Ev sahibiniz Hollanda'da nasıl başvuruyor? Ev sahibiniz başvuruyu doğrudan IND'ye gönderebilir. Bunu nasıl yapmaları gerektiği, örneğin iş veya eğitim için neden oturma iznine ve / veya MVV'ye ihtiyacınız olduğuna bağlıdır. IND web sitesinde, barındırıcınızın sağlaması gereken belgelerin bir listesi bulunur. Ayrıca, ev sahibinizin oturma izniniz için nasıl başvurabileceğini de açıklar. Bu konuda herhangi bir sorunuz varsa, IND ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru onaylandıktan sonra ne yapmam gerekiyor? IND, ev sahibinize başvurunun onaylandığını onaylayan bir mektup gönderecektir. Mektup ayrıca MVV'ye nasıl başvurabileceğinizi ve hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu da açıklar. MVV'niz için ev sahibinizin mektubu almasından sonraki 3 ay içinde elçilik veya başkonsolosluğa başvurun. Aile birleşimi için MVV için, 6 ay içinde başvurmanız gerekir. Aşağıdaki belgeleri randevunuza götürün:

  • MVV sorun formu

  • Pasaportunuz ve kişisel bilgiler sayfasının fotokopisi. Pasaportunuz en az 6 ay daha geçerli olmalı ve en az 2 boş sayfası olmalıdır.

  • Vatandaşı olmadığınız bir ülkede yaşıyorsanız: oturma izniniz (veya eşdeğeri) ve iznin fotokopisi

  • Hollanda'nın gereksinimlerini karşılayan bir fotoğraf

  • Başvurunuzun onaylandığını ve yabancı kayıt numaranızın (V numarası) ne olduğunu belirten mektubun bir kopyası

  • IND'den gelen mektupta listelenen diğer tüm belgeler ve bu belgelerin her birinin fotokopisi

MVV'niz 10 iş günü içinde elçilik veya başkonsolosluktan tahsil etmeniz için hazır olacaktır. Vizenizdeki bilgilerin doğru olduğundan emin olun. Bu, adınızı ve vizenin geçerlilik süresini içerir. Vizenizle ilgili bilgiler hakkında daha fazla bilgi edinin Bilgilerden herhangi biri yanlışsa, MVV'niz için başvurduğunuz elçilik veya başkonsolosluğa başvurun. Pasaportunuzda MVV ile Hollanda'ya seyahat etmelisiniz. IND, oturma izninizin ne zaman hazır olduğunu ev sahibinize bildirecektir. Daha sonra izninizi almak için IND ofisinden randevu alabilirsiniz.

Kendinizi bir elçiliğe veya başkonsolosluğa başvurmak

Aşağıdaki kalış amaçları için MVV ve oturma izni başvurunuzu kendiniz göndermelisiniz:

Randevudan sonra ne olur?

IND, başvurunuzu 90 gün içinde işleme koyacaktır. IND'nin kararı olumluysa, pasaportunuzu başvuruyu yaptığınız elçilik veya başkonsolosluğa teslim etmelisiniz. MVV'niz 10 iş günü içinde pasaportunuza yerleştirilecektir. Vizenizdeki bilgilerin doğru olduğundan emin olun. Bu, adınızı ve vizenin geçerlilik süresini içerir. Vizenizle ilgili bilgiler hakkında daha fazla bilgi edinin Bilgilerden herhangi biri yanlışsa, MVV'niz için başvurduğunuz elçilik veya başkonsolosluğa başvurun. Pasaportunuzda MVV ile Hollanda'ya seyahat etmelisiniz. IND, oturma izninizin ne zaman hazır olduğunu size bildirecektir. Daha sonra izninizi almak için IND ofisinden randevu alabilirsiniz.

Türkiye'de ikamet edenler için uzun süreli vize (MVV) Randevu alın Başvurunuzu Ankara'daki Hollanda büyükelçiliğine veya İstanbul'daki başkonsolosluğa yapabilirsiniz.

Ankara İstanbul

Kişisel olarak randevu alın MVV başvuru prosedüründe başvuru sahiplerine yardımcı olan bazı ajansların veya acentelerin, başvuru sahiplerinden randevu almak için ek ücret talep ettikleri dikkatimizi çekmiştir. Bazen pahalı çeviri hizmetleri de sunarlar (tercümanlar). Kendiniz randevu alabilirsiniz. Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu randevu almak için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Büyükelçilik veya başkonsolosluk tarafından atanan bir tercümanın hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir.

Ne zaman tercümana ihtiyacınız var?

Hollandaca, İngilizce veya Türkçe konuşamıyorsanız, büyükelçilik resmi bir tercüman sağlayacaktır. Tercüman ücreti elçilik tarafından ödenir.

Geçici seyahat belgesi

Aşağıdaki 3 koşulu yerine getirirseniz, geçici bir seyahat belgesi (laissez-passer) için başvurabilirsiniz:

  • Pasaportunuz yok.

  • Seyahat ettiğiniz ülkeden seyahat belgesi alamazsınız.

  • IND bunu onaylar ve elçilik veya başkonsolosluktan geçici bir seyahat belgesi düzenlemesini ister.

Bu koşulları karşılıyorsanız, randevunuza aşağıdakileri de getirmeniz gerekir:

  • Doldurulmuş pasaport başvuru formu

  • 2 adet daha yeni vesikalık fotoğraf

İşlem süresi MVV uygulamaları

MVV uygulamaları için ortalama işlem süresi 3 ila 5 iş günüdür. Başvurunuz sırasında pasaportunuzu ne zaman alacağınız hakkında bilgi alacaksınız.

MVV'nizin kurye ile teslim edilmesini sağlayın

MVV'li pasaportunuzun Ups üzerinden gönderilmesi mümkündür. Bunu yapmak istiyorsanız, başvurunuz sırasında belirtebilirsiniz. Ek maliyetler şu anda 60.39 TI'dir ve belgelerinizi doldurduğunuz adrese ulaştıktan sonra ödenmelidir.

Türkiye içinde pasaportunuzu ev adresinize gönderebilirsiniz (UPS'in ev adresinize teslim etmesi şartıyla).

Irak ve Suriye seyahat belgeleri

Irak veya Suriye seyahat belgesi ile vize başvurusunda bulunmanız durumunda, başvurunuzun her zaman Hollanda büyükelçiliği veya başkonsolosluğu tarafından işleme alınmayabileceğini lütfen unutmayın. Başvuru, bir karar için Hollanda'daki merkezi makamlara iletilebilir. Böyle bir durumda işlem süresinin en az 10 iş günü ve en fazla 2 ay olabileceğini lütfen unutmayın.


42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page